zondag 21 augustus 2011

Wolkbreuk boven Oost-Groningen

Vanmiddag tussen Blijham en Winschoten, de hemelsluizen werden volledig opgezetten en de duisternis probeerde het daglicht te verdrijven.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

in Wedde maar een paar spatjes gehad.

Gelkinghe zei

Van wat ik op de foto's zie vind ik het nog wel meevallen, eigenlijk. Maar misschien zijn de foto's vlak voor of na de wolkbreuk genomen?

Ik kan me een keer herinneren, dat we met mijn vader in de auto bij Geeuwenbrug reden en dat de ruiten werkelijk helemaal afgespoeld werden. De ruitenwissers konden niet tegen de stroom van bomen op. Het water gutste eroverheen. Mijn vader probeerde de waegen aan de kant van de weg neer te zetten, maar waar was die kant?

Gelkinghe zei

typo: bomen > boven

LUKEN HULSKER zei

In minder dan een half uur tijd meer 25mm regen in Winschoten( 25mm binnen een uur is een wolkbreuk, http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolkbreuk) , terwijl Nieuw Beerta maar 2mm regen had en in Jipsingboertange een paar druppels.
@Gelkinghe, je vader is van afkomst toch geen Duitser ;-), want ik heb al verschillende keren op de Duitse autobahn meegemaakt dat Duitse automobilisten bij hevige regenval in paniek raakten op de vluchtstrook stopten.....

Peter zei

Donderdagavond j.l. op de autobahn tussen Hamburg en Bremen zware regenbuien en ja hoor veel duitse autobestuurders gaan dan weer vol in de ankers en door de inhaalverbod voor vrachtwagens op dit weggedeelte sukkel je met kilometertje of 30-40 over de weg en zoals je al opmerkt ze zijn er die stoppen op de vluchtstrook.